Kirkot
Himos-Jämsän seudun kauniit kirkot odottavat sinua kulttuurikierrokselle. Jämsän alueella sijaitsee neljä upeaa kirkkoa: Jämsän kirkko, Kuoreveden kirkko, Längelmäen kirkko sekä Jämsänkosken kirkko. Lisäksi Länkipohjassa sijaitsee tunnelmallinen rukoushuone. Kesäisin tiekirkkona toimivat Jämsän kirkko ja Kuoreveden kirkko. Kirkkoihin pääset tutustumaan jumalanpalvelusten tai erilaisten tapahtumien, esim. konserttien aikana tai erikseen tilauksesta. Lähiseudulta, Petäjävedeltä, löytyy myös Unescon maailman perintökohde, Petäjäveden kirkko. Kirkko sijaitsee melontareitti Wanhan Witosen varrella ja on yksi melontareitin tunnetuimmista nähtävyyksistä.
Jämsän kirkko
Jämsän kirkko on arkkitehti Kauno S. Kallion suunnittelema ristikirkko, joka vihittiin käyttöön 29.9.1929. Kirkko rakennettiin tulipalossa v. 1925 tuhoutuneen edellisen kirkon paikalle. Palaneesta kirkosta on nykyisessä kirkkotilassa nähtävissä mm. alttaritaulu ja krusifiksi sekä pienempiä esineitä kirkkomuseossa.
Koskentie 30 A, Jämsä
Kuoreveden kirkko
Kuoreveden kirkko sijaitsee luonnonkauniissa niemessä veden äärellä, n.12 km päässä Hallin keskustasta.Kirkko on yksi Suomen kolmesta uhrikirkosta ja valmistui v. 1779. Rakennuttajana toimi maineikas kirkonrakentaja Matti Pärnä.
Kirkkoniementie 118, 35600 Halli
Jämsänkosken kirkko
Jämsänkosken kirkko on arkkitehti Wäinö G. Palmqvistin suunnittelma ja se valmistui v. 1935 tehdasyhtiön lahjoittamalle tontille. Kirkko vihittiin 30.6.1935. Jämsänkosken seurakunta erosi Jämsän emäseurakunnasta v. 1925 ja kokoontui ennen kirkon valmistumista Yhtyneet Paperitehtaat Oy:n vanhalla seurahuoneella, joka kunnostettiin väliaikaiseksi kirkoksi.
Koivutie 7 A, 42300 Jämsänkoski
Koskenpään kirkko
Koskenpään kirkon rakentaminen aikanaan on tapahtunut pienissä erissä vuosien 1896-1911 aikana. Tontti, 2, 9 ha oli lahjoitus. Kirkkoherra Heikki Salonius vihki kirkon v. 1902 mutta lopullisesti kirkko oli valmis v. 1911. Sisätilojen uusiminen suoritettiin v. 1922 arkkitehti Josef Stänbäckin suunnitelman mukaan, jolloin uusittiin mm. tukipilareiden koristeet ja lehterikaiteet.
Petäjävedentie 5, 42400 Jämsä
Längelmäen Kirkko
Längelmäen kirkko on vuosina 1770–1772 rakennusmestari Antti Piimäsen johdolla rakennettu barokkityylinen puukirkko. Kirkko sijaitsee entisen Längelmäen Hakosalmen kylässä, joka kuntaliitoksen myötä siirtyi Oriveteen.
Längelmäen kirkkotie 565, 35480 Längelmäki
Särkisaaren Saarikirkko ja Luontokirkko
Särkisaaren leirikeskuksen yhteydessä sijaitsevat Saarikirkko sekä Luontokirkko ovat tunnelmallisia ja sopivat moniin tilaisuuksiin.
Särkisaarentie 365, 42100 Jämsä
Voisit olla kiinnostunut
Taidegalleriat
Jämsä on vireä taidekaupunki. Kaunis luonto ja upeat maisemat innoittivat aikoinaan jo Eliel Saarista, Akseli Gallen-Kallelaa ja Eino Leinoa. Alueesta on tullut merkittävä huopateollisuuden ja huopa-alan keskittymä. Kesäisin huopaa juhlitaan kansainvälisellä Huopanäyttelyllä.
Lue lisääMuseot
Himos-Jämsän alueella on neljä kotiseutumuseota ja useita erikoismuseoita, jotka kertovat alueen perinteistä mitä parhaiten: kotiseudusta, maamiehen elosta ja olosta, lasten leikeistä sekä Suomen ilmailuteollisuuden alkuvaiheista. Museot ovat pääasiassa avoinna kesäaikaan tai tilauksesta ryhmille.
Lue lisääNyt selviää mikä mies on Jämsän Äijä!
Niin ne tohtivat miettiä, että missä se Jämsän Äijän koti oikein on? Minä sen sanon, että se on siellä missä ihmisen on hyvä olla. Minun kotini on Jämsän ja Himoksen alueella, siellä minä pääni tyynyyn lasken, marjani poimin ja saunani lämmitän.
Lue lisääJämsässä tapahtuu
SÄRKKÄRIN MUMMOT ON TORILLA la 21.12.2024 klo 8---------
Särkkärin Mummot tulee Torille lauantaina klo 8 ja lähtee poi kun myytävä loppuu. Myynnissä Pakaste saunavihtoja, Juureen leivottua ruisleipää, Joululaatikoita…
Lukukanituokio
Lukukanituokiot pidetään pääkirjaston monitoimitilassa. Tuokioita on kolme ja ajan voi varata soittamalla pääkirjaston asiakaspalveluun 040 7122 503. Varausajat: 12.00-12.15, 12.30-12.45,…
JOULUSAUNA la 21.12.2024 klo 15 - 19
saunamaksu aikuiset 6€ lapset 2€ (4-12). Tarjoamme riisipuuroa ja soppaa sekä lopuksi saunakahvit. Hyvää Joulua toivottaa Jämsän Voimavara ry